In Gouwestein: Bewonersbijeenkomst Winterdijk over de Energietransitie

Dit is een bijeenkomst voor bewoners van de buurt Winterdijk en omgeving.

GroenLinks raadslid Annemiek Mul organiseert samen met Bram Talman, burgerrradslid voor D66, huiskamerbijeenkomsten over de energietransitie.

In de huiskamerbijeenkomsten gaan raadsleden in een informele sfeer in gesprek met inwoners over de energietransitie in Gouda. Raadsleden vertellen wat de plannen zijn voor onze stad. Inwoners vertellen wat hun vragen, zorgen en wensen zijn. GroenLinks vindt het belangrijk dat de overheid de grote vraagstukken van deze tijd samen met inwoners aanpakt. De huiskamerbijeenkomst is een bescheiden maar effectieve vorm om deze visie in praktijk te brengen.

Blokwoningen van het gas af, hoe dan???

Er wordt al langer over gesproken: de uitstoot van CO2 moet flink worden teruggebracht. Want nog meer CO2 in de lucht, dat warmt de aarde teveel op.

Het Rijk heeft bepaald dat daarom alle woningen in Nederland van het aardgas af moeten. Voor 2050. In Gouda willen ze dat 10 jaar eerder voor elkaar krijgen, dus in 2040. Maar hoe zou dat kunnen? Wat gaat de gemeente doen? En wat moeten wij zelf gaan doen? Kortom: wat staat ons allemaal te wachten?

Bram Talman en Annemiek Mul, politici in Gouda, gaan op 16 januari in gesprek met de wijk. Zij willen graag weten hoe de bewoners van de blokwoningen aankijkt tegen de energietransitie, welke zorgen, vragen en wensen leven er in onze wijk? Hoe kan de gemeente helpen?
Waarom komen ze bij de blokwoningen? Omdat er in onze buurt een grote diversiteit aan achtergrond en inkomens is. Kortom en mooi afspiegeling van de Goudse samenleving.

We worden geïnformeerd over waar de gemeente mee bezig is. Ook is er ruim gelegenheid voor vragen en het doen van suggesties. Woon je niet in de blokwoningen maar ben je wel geïnteresseerd dan ben je van harte welkom! De energietransitie gaat ons allemaal aan.

Dus kom op 16 januari naar het grand café in Gouwestein, inloop 19.45 aanvang 20.00

Locatie

Gouwestein
Van Bergen IJzendoornpark 7
2801 AA Gouda
Nederland