Kandidaten GroenLinks Gouda
Kandidaten GroenLinks Gouda

Hilde Niezen lijsttrekker GroenLinks Gouda

Op 16 november heeft GroenLinks Gouda haar concept top 10 voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. De lijst wordt aangevoerd door Hilde Niezen, de huidige wethouder namens GroenLinks voor duurzaamheid, verkeer en stedelijk beheer. In de kop van de lijst staan verder Rolf van der Mije (2), Annemiek Mul (3) , Mohammed Amessas (4) en Tim Geluk-van den Burg (5). De lijst is aangevuld met diverse kandidaten en jong aanstormend talent.

GroenLinks maakt zich sterk voor een socialer, groener en opener Gouda. In de gemeenteraad heeft de partij onder meer het voortouw genomen bij de aanstelling van een duurzaamheidsmakelaar, meer investeringen in duurzame energie en gasloos bouwen in Westergouwe. Ook is het mede aan deze partij te danken dat het armoedebeleid ruimhartig blijft en de schuldhulpverlening in Gouda wordt verbeterd. Bij de Tweede Kamerverkiezingen was GroenLinks de vierde partij in de stad, goed voor omgerekend 4 zetels. Op 18 december stellen de leden van de Goudse afdeling de lijst definitief vast.

De concept-kandidatenlijst is bekendgemaakt tijdens een Algemene Ledenvergadering in Brasserie-Bar De Zalm en telt 10 kandidaten.

1. Hilde Niezen
2. Rolf van der Mije
3. Annemiek Mul
4. Mohamed Amessas
5. Tim Geluk-van den Burg
6. Sanne Westmaas
7. Anna Lohfink
8. Yasmin Wijering-Schaap
9. Michelle Blokland
10. Joas van der Schoot