Laat jongeren hun boodschappen doen!

GroenLinks is verontrust door berichten dat scholieren worden geweigerd bij de Plus in Gouda Noord. Op de manier worden heel veel jongeren benadeeld door het wangedrag van enkelen. Nog verontrustender is het dat ook jongeren die geen scholier zijn worden geweigerd. Door op deze manier op uiterlijke kenmerken te selecteren wordt de verdeeldheid in de maatschappij alleen maar versterkt.

"We begrijpen dat het overdag lastig is voor de Plus om grote stromen scholieren van drie nabijgelegen scholen binnen te krijgen, en tegelijk de supermarkt voor iedereen veilig en prettig te houden.", aldus raadslid Michel Klijmij-van der Laan. Maar dat zelfs jongeren die geen scholier zijn worden geweigerd is te zot voor woorden. Wij roepen de Plus op om tot de alternatieven voor scholieren, zoals de kiosk, goed werken scholieren niet stelselmatig te weigeren. En jongeren die geen scholier zijn maar gewoon voor hun eigen huishouden boodschappen doen mogen zeker niet de dupe worden van dit deurbeleid. Zoveel supermarkten zijn er nou ook weer niet in die omgeving, dus geweigerd worden levert een hoop gedoe op."

GroenLinks roept zowel de supermarkt als gedupeerde jongeren op met elkaar in gesprek te gaan om een oplossing te bereiken die zorgt dat iedereen in Gouda-Noord rustig boodschappen kan doen.