Eetbaar Gouda organiseerde op 25 mei jl. een ‘Eetbare Fietstocht’ langs moestuinen en gezamenlijke stadstuinen in Gouda. De route ging langs zeven tuinen die allemaal anders van opzet en karakter zijn. Ruim 35 deelnemers deden mee aan de fietstocht.

Het vertrekpunt was een gezamenlijke tuin bij de Idahoeve. Dit is een buurtinitiatief, waarbij buurtbewoners gezamenlijk de tuin beheren. Vervolgens ging de tocht via de Heemtuin, die beheerd wordt door een aantal vrijwilligers, naar een privé-moestuin aan de Estafetteweg.

Van daaruit fietsten de deelnemers naar de Plukpoort aan de Burgemeester Martenssingel, waar verschillende buren plantenbakken met groenten aan de schuttingen hebben gehangen.

Via het Kadeplantsoen in de Kadebuurt (ook een buurtinitiatief) ging de inspirerende tocht verder naar de tuin naast de Speelwinkel aan het Raam.

De fietstocht eindigde bij een tuin aan het Veerstalblok waar de bewoners hun tuin hebben omgetoverd in een sier- en moestuin met bijenkasten, kippen, konijnen en een eco-toilet.

Op alle tussenstops legden de beheerders/eigenaren van de tuinen uit wat er bij het groente telen allemaal komt kijken, welke groenten er precies worden geteeld en hoe je anderen betrokken krijgt bij een gezamenlijk buurtproject.