De provincie Zuid-Holland heeft de fietsroute bij de werkzaamheden aan de Julianasluis verbeterd. De kwaliteit van de fietsroute is aangepakt en op één van de twee fietsroutes is een nieuwe kortsluiting gemaakt. Hierdoor hoeven de fietsers twee oversteken minder te maken over de drukke provinciale weg.

De maatregelen zijn onderdeel van het verbeterplan dat is opgesteld door een groep betrokken Moordrechtse bewoners, politieke partijen uit Moordrecht en Gouda (waaronder GroenLinks Den Haag) en de fietsersbond.

Volgens Pieter Beeldman (PvdA/GroenLinks) is de actie van de groep begin september belangrijk geweest. “Waardering voor de Provincie, die na onze actie echt ingegrepen heeft voor de veiligheid van de fietsers en we zien ook dat automobilisten steeds vaker stoppen voor wachtende fietsers. We willen de automobilisten vragen om dit te blijven doen. Zeker in de gure maanden die nog komen is het fijn als scholieren niet te lang hoeven staan wachten om over te kunnen steken”.

De actiegroep vraagt wel blijvende aandacht voor de kwaliteit van de fietsroute. Jo Suijlen van de Fietsersbond heeft begrip dat bij werkzaamheden de situatie er niet zo netjes bij ligt als normaal, maar voorziet dat het fout gaat als de aannemer niet heel scherp blijft op de kwaliteit van de fietsroute : "Gladde stalen rijplaten, hoogteverschillen en spleten en veel modder door het grondtransport kunnen levensgevaarlijk zijn voor met name de oudere fietsers."