Op maandag 9 november is de kandidatenlijst voor GroenLinks gepresenteerd. Daar staan twee Goudse politici op: op plek 40 Mohamed Amessas en op plek 31 Hilde Niezen. We zijn enorm trots dat ze op de landelijke lijst zijn gezet.

Over Mohamed zegt de kandidatencommissie:
De commissie heeft Mohamed leren kennen als een warme, vriendelijke, maar ook handige politicus. Mohamed heeft als gemeenteraadslid in Gouda zijn sporen verdiend. De commissie is enthousiast over zijn benaderbare en op samenwerking gerichte manier van politiek bedrijven, maar waardeert het ook dat Mohamed er niet voor terugdeinst om scherp te zijn, als dat nodig is. Een echte volksvertegenwoordiger met wortels in de maatschappij

Over Hilde:
Met Hilde zet de commissie een ervaren en solide Goudse wethouder op de lijst. Hilde is niet snel van haar stuk te brengen. Als bestuurder in een complexe politieke context heeft ze zich weerbaar en verbindend getoond. De commissie ziet in Hilde een slimme, betrouwbare, door de wol geverfde kandidaat.

Daarnaast heeft Noortje Thijssen op plek 19 Goudse roots: ze werd geboren in Gouda en ging naar de GSG. Veel talent uit onze stad dus!

De gehele kandidatenlijst vind je hier.