Na zo’n 20 jaar actief te zijn in en om de Goudse politiek gaat GroenLinks-gemeenteraadslid Mohamed Amessas zowel Gouda als de lokale politiek verlaten. Privé- en werkomstandigheden maakten deze keuze wenselijk en noodzakelijk, maar makkelijk was het niet. Amessas is al lange tijd actief in de afdeling en werd in 2010 namens GroenLinks gemeenteraadslid. Tussen 2014 en 2018 was hij burgerraadslid, tot hij na de verkiezingen weer als raadslid werd geïnstalleerd. Hij was daarmee de ervaren kracht in een nieuwe fractie.

Amessas is een GroenLinks volksvertegenwoordiger in hart en nieren. Vanaf het moment dat hij in 2010 de raadszaal binnenkwam, zette hij de Goudse diversiteit, inclusieve samenleving, jeugd en veiligheid op de politieke agenda. Van knokken tegen polarisatie en etnisch profileren, tot verzet tegen bureaucratie in de jeugdzorg. Maar als het nodig was kon hij ook het woord voeren over regionale samenwerking of een bestemmingsplan.

De fractie zal Mohamed Amessas’ gedrevenheid en bevlogenheid missen en is hem dankbaar voor het doorgeven van zijn jarenlange ervaring. Hij zal in de laatste raadsvergadering van 2020 worden opgevolgd door burgerraadslid Tim Geluk – van den Burg.