Nummer 2 op de lijst Tim Geluk-van den Burg is in zijn raadswerk vooral gedreven door zijn passie voor duurzaamheid en gevoel voor rechtvaardigheid en verbinden van mensen. Claire Philips (nummer 3) is beleidsadviseur in de culturele sector en richt zich daarnaast op inclusiviteit. Zij wordt gevolgd door Redouan Allaoui op nummer 4, bestuursadviseur bij een grote gemeente. Redouan doet in Gouda vrijwilligerswerk in onder andere buurtbemiddeling, onderwijs en sport. Ruben den Uijl staat op nummer 5. Hij heeft werkervaring op het gebied van o.a. klimaatadaptatie, ruimtelijke ordening en (duurzame) mobiliteit. 

Coen Helderman, voorzitter van de kandidatencommissie: “GroenLinks Gouda gaat met geweldige kandidaten de verkiezingen in. Op de lijst wisselen ervaring en vernieuwing elkaar af en beschikken kandidaten over veel expertise en ervaring in en buiten de raad. Ook in stijl vullen de kandidaten elkaar aan. Met deze lijst gaat GroenLinks ongetwijfeld een mooi resultaat op 16 maart 2022 behalen en nog vele groene en sociale resultaten in de jaren erna. 

Kieslijst GroenLinks Gouda 2022

 1. Rolf van der Mije
 2. Tim Geluk-van den Burg
 3. Claire Philips
 4. Redouan Allaoui
 5. Ruben den Uijl
 6. Sandra Brouwer
 7. Pauline Hoogeveen-Dries
 8. Laurens Hof
 9. Michel Klijmij-van der Laan
 10. Kees van Malssen
 11. Arie Groenenboom
 12. Arnout Menkveld
 13. Léon van der Meij
 14. Iris Koopmans-van Diest
 15. Koen Zijlstra
 16. Meryam Massrour
 17. Albert Cool
 18. Esther Punte
 19. Sander Gaasbeek
 20. Marja Mollema-Vegt
 21. Henk Lappee
 22. Marianne Akker
 23. Sander Bessels
 24. Froukje Goossens
 25. Bert van Ooijen
 26. Marit van Vliet
 27. Gerard Freriks
 28. Lars Nooij
 29. Annemiek Mul
 30. Hilde Niezen

Programma 2022-2026
Tegelijkertijd met de kieslijst is ook het nieuwe programma Kiezen en Delen (PDF 1,3 MB) vastgesteld. De hoofdthema’s van dit programma zijn klimaat, groen, duurzaamheid, zorg en welzijn, diversiteit en inclusie en een duurzame, regionale economie.