Van jong tot oud, net lid of al sinds het eerste uur van de partij, vooral Links of vooral Groen. Hier hun verhaal bij GroenLinks.

Er wordt wel eens beweerd dat politiek tijdverdrijf is voor grijze heren. GroenLinks spreekt gelukkig ook veel jongeren aan. Daarbij helpt ongetwijfeld dat Jesse Klaver (25) het op één na jongste kamerlid is, terwijl ook Tofik Dibi (30) en Linda Voortman (32) voor kamerbegrippen bijzonder 'groen' zijn.

In Gouda hebben we ook een aantal jonge leden. We vroegen de jongste (net 21) hoe hij in politiek geinteresseerd is geraakt, en waarom hij heeft besloten lid te worden.

Ik woon mijn hele leven al in Gouda en zoals iedereen wel weet is dat niet de gemeente met de minste problemen. Je las (en helaas nog steeds) van alles in de krant, van kleine pesterijen tot absoluut ontoelaatbare dingen. Ook in het dagelijks leven werd ik een aantal keer geconfronteerd met zulke problemen. Toen ben ik mezelf gaan afvragen of dit niet anders kon, er zou toch wel een oplossing zijn? ”Anders had ik nog wel een paar ideeën”  dacht ik. Toen ben ik me eigenlijk gaan verdiepen  in wat er politiek speelt binnen Gouda, landelijk was ik daar al langer mee bezig. 
Vanaf kleins af aan journaal kijken met mijn ouders, en ik denk  ook wel een natuurlijke interesse in de politiek, hebben daar voor gezorgd.

Mijn vader is vroeger lid geweest van de PSP maar na zijn ”studenten tijd”  was is hij gestopt met actief deelnemen aan acties en een aantal jaren later ook met zijn lidmaatschap. In dat opzicht zou je kunnen zeggen dat ik mijn politieke interesse heb geërfd of zoals ze dat zo mooi noemen “dat ik uit een politiek nest kom”.

De lokale problematiek heeft me er uit eindelijk toe gezet om lid te worden van de partij om zo bij te dragen aan het afgeven van een signaal aan de samenleving. Een signaal dat het socialer kan en moet. Zelf zou ik graag bij willen dragen aan het verbeteren van het leefklimaat van Gouda, helaas heb ik het tot nu toe te druk gehad met het afronden van mijn bachelor. Als ik hiermee klaar ben eind Mei 2012 wil ik meer actief deel gaan nemen aan activiteiten binnen de partij. Voor die tijd hoop ik al wel een aantal keer langs geweest te zijn bij fractievergadering om alvast kennis te maken.