Deze week was de derde 'Thuis bij de fractie'. Dit keer was het in Gouda-Oost, bij het Goudse GroenLinks-raadslid Mohamed Amessas.

 

Wat opvalt is dat de buurtbewoners tevreden zijn over hun wijk en Gouda een fijne plek vinden om te wonen. Maar ze hebben ook zorgen over issues als veiligheid en criminaliteit. Bij bewoners leeft de wens voor meer groen in de wijk en de behoefte om meer te organiseren met buurtbewoners. Heel waardevol om met elkaar te praten over wat er leeft in de wijk.

De buurtbewoners die op de derde bijeenkomst aanwezig waren zijn allen lid van een buurt-whatsappgroep om samen met buren hun straat in de gaten te houden. Zelf hebben ze gelukkig nog geen inbraak meegemaakt. Wel zou er in Goverwelle nog meer groen mogen komen, ook al is er het besef dat de ruimte daarvoor beperkt is.

De deelnemers aan Thuis bij de fractie zijn lid van GroenLlinks en hebben dan voor hen is het een laagdrempelige manier om met de fractie in contact te komen en voor de fractie biedt het een schat aan informatie om in het raadswerk verder op te pakken en er werk van te maken.