“ Iedereen heeft voldoende geld ”

Ik ben Laurens, 32 jaar, en woon met veel plezier ruim vier jaar in de binnenstad van Gouda. In mijn dagelijks leven werk ik als analist in de gezondheidszorg. Ik vind het belangrijk om te werken aan hoe de gezondheidszorg zoveel mogelijk van haar tijd kan besteden aan het daadwerkelijk zorgen voor mensen. Op diezelfde manier kijk ik naar geld in Gouda: hoe kan de gemeente zorgen dat zoveel mogelijk van haar geld en tijd kan worden besteed aan het zorgen voor haar eigen Gouwenaren?

Ik zie veel opties die we als gemeente hebben om voor alle Gouwenaren te zorgen dat ze voldoende geld hebben. Hier wil ik me hard voor maken. Denk aan ruimer omgaan met de normen in de bijstand. Voor Gouwenaren met weinig geld, zorgen dat ze kunnen meedoen aan sport en cultuur. Dit vind ik erg belangrijk, omdat Gouda zoveel toffe dingen te bieden heeft. Alle Gouwenaren moeten hieraan mee kunnen doen. Ook onze mensen die minder geld hebben, moeten zowel lichamelijk als geestelijk gezond kunnen blijven door te sporten.

Ik wil me inzetten voor proeven met basisinkomen en basisbanen. Niet iedereen kan een regulier betaalde baan doen. Een pilot basisinkomen helpt mensen, die maatschappelijk actief zijn, om voldoende geld te hebben. Een pilot basisbanen helpt mensen voor wie regulier betaald werk (nog) te ver weg is. Hiermee dragen ze zinvol bij aan een beter Gouda. Voor henzelf helpt het een bevredigend, normaal leven te leiden. 

Er is meer dan genoeg te doen in Gouda, om te zorgen dat we samen allemaal kunnen genieten van deze geweldige stad. Ik kijk er naar uit om hieraan te kunnen werken!