Michiel Vermeij: "Ik woon al bijna mijn hele leven fijn in Gouda. Door meerdere keren te verhuizen binnen Gouda heb ik de stad en onze inwoners van dichtbij leren kennen. Ik ben een autist en leef dankbaar van een Wajong-uitkering. Ik probeer via o.a. vrijwilligerswerk een goede bijdrage te leveren aan onze stad waar veel groene en sociale initiatieven zijn. Die wil ik blijven steunen. Prachtig!

Ik maak me wel zorgen om waar onze wijdere wereld heengaat. In de opkomst en normalisering van extreemrechts zie ik het verleden zich herhalen. Ook in Gouda. Gouda is bijvoorbeeld aan de ene kant een mooie regenboog-stad met veel openbare LHBTIQA+-kunsttentoonstellingen, maar aan de andere kant is het ook een stad waar deze worden beklad en vernield. Daar moeten we met zijn allen iets aan doen. Geen tolerantie voor intolerantie!

Verder kijk ik naar hoe de overheid is omgegaan met klimaatverandering. De woorden zijn mooi, maar de ambitie is te laag en te langzaam. Hoe belangrijk alle kleine stappen ook zijn, er zijn fundamentele, systematische veranderingen nodig om ook maar een kans te maken ons voor het ergste te behoeden. Dat soort grote veranderingen moeten met beleid worden ingevoerd, maar is daar nog tijd voor? We hebben een helder beeld nodig van waar we naar toe willen als land en hoeveel tijd we nog over hebben om daar te komen. 

We staan voor veel uitdagingen als maatschappij. Het is tijd dat we echt samenkomen als Nederland en de problemen aanpakken. De GroenLinks/PvdA-samenwerking zou daarvoor HET voorbeeld kunnen zijn. Ik zet me ervoor in. Samen kan het."