“ Gouda is van ons allemaal, dus moeten we ook overal gemakkelijk en veilig kunnen komen. ”

Ruben: Ik vind het belangrijk dat de stad voor iedereen toegankelijk is. Gouda is van ons allemaal, dus moeten we ook overal gemakkelijk en veilig kunnen komen. Een stad waarin je goed kan wandelen en fietsen, van jong tot oud, maar ook een stad die toegankelijk is als je andersvalide bent. Ik vind dat onze kinderen buiten moeten kunnen spelen zonder kans om aangereden te worden. Ik wil me inzetten om samen een omgeving te maken die voor iedereen prettig aanvoelt en die uitnodigt om naar buiten te gaan, ook ’s nachts. Zo kan iedereen meedoen.

Om van Gouda te kunnen genieten moet je hier goed kunnen wonen. Ik vind wonen een grondrecht. Ik wil me daarom inzetten om extra woningen te laten bouwen voor jongeren en jonge gezinnen, zodat ze een eigen passende plek in Gouda kunnen krijgen. Wat mij betreft zet de gemeente zich keihard in om woningen voor alle Gouwenaars te realiseren.

De komende jaren staan in het teken van klimaatverandering. Ik wil een stad met goed geïsoleerde woningen, zonder water- of hitteoverlast. Maar als we niet oppassen gaan de meeste subsidies naar mensen die rijk genoeg zijn om zelfstandig te kunnen verduurzamen. De gemeente moet deze verandering eerlijk maken. Ik vind dat we juist kwetsbare mensen als eerste moeten helpen om te verduurzamen.